Kokteil mustast leivast

Neljal kontinendil tipp-baare juhtinud inglasest kokteilimeister Tim Etherington-Judge lõi maailma esimese Eestist inspireeritud kokteili leivast ja viinast.

Photograph by Tim Bishop/Diageo PLCContact: +44 7776 187123

Foto: erakogu

Sel nädalal Eestis värskeid kokteilitrende tutvustanud ja kohalikke baarmeneid koolitanud Etherington-Judge’i sõnul võiksid eestlased toidu kõrval ka kokteilides julgemalt kohalikke maitseid katsetada. “Miks mitte segada värskendav kokteil peedi- või kapsamahlaga,” ütles ta ning lisas, et nii sündis ka tema esimene spetsiaalselt eestlastele mõeldud kokteil – “Sauna Martini”. “Selles saavad kokku kõik kolm kohalikku lemmikut – tummine leiva maitse, suitsune saunaaroom ja külm viin.”

baarm1.jpg

Foto: Ardo Kaljuvee

Etherington-Judge on viimase kümne aasta jooksul juhtinud maailma hinnatumaid kokteilibaare nii Indias, Inglismaal, Aafrikas kui Uus-Meremaal ning võitnud rida erialaauhindu. Ta on käivitanud India esimese baarmenite akadeemia ning andnud välja mitmeid kokteili- ja retseptiraamatuid. Eestit külastas Etherington-Judge selleks, et koolitada välja ligi sada parimat kohalikku baarmeni, kellel oleks võimalus pääseda 2016. aastal Lõuna-Aafrikas toimuvale maailma mainekamale Diageo World Class kokteilivõistlusele. Tegemist on võistlusega, kuhu pääseb läbi ülitiheda sõela igal aastal vaid ligi 50 tipp-baarmeni üle kogu maailma.

baarm3.jpg

 

“Sauna Martini” retsept:
Paksem käär leiba
6 cl viina
2 cl Benedictine taimelikööri
Suitsuse saunalõhna saavutamiseks lõika leib pooleks ja rösti ahjus või gaasipõletiga kuldpruuniks. Vala viin läbi leivaviilu martiniklaasi, lisa liköör ning kaunista.

Lisa kommentaar
Lisa kommentaar